Kruideniers met producten van overal, vlakbij u

Kruideniers met producten van overal, vlakbij u

Zin om Aziatisch, Italiaans, Marokkaans, Grieks, … te koken en op zoek naar de typische ingrediënten uit die streken? Dan hebben we een paar leuke adresjes voor uw inventieve smaaktrip.

Op zijn Italiaans

Charleroi Métropole heeft verschillende goede 100% Italiaanse adressen:

In Marcinelle en Courcelles vindt u de supermarkten van Sita en die beloven een explosie van smaken met Italiaanse charcuterie, olijven, burrata, wijnen, kazen enz. Volop keuze. Nog een voordeel is de website met verrukkelijke receptideeën.

Nog in Marcinelle treft u de delicatessenwinkel Aux Délices de Toscane aan met tal van specialiteiten uit deze prachtige regio. U kunt er ook aantrekkelijke cadeaumanden samenstellen om onder de kerstboom te plaatsen of schotels met heerlijke antipasti bestellen.

Iets meer ten westen van de metropool, overstelpt de supermarkt Supermercato Leonardo in Chapelle-lez-Herlaimont u met haar enorme keuze aan producten.

In Montigny-le-Tilleul vindt u kruidenier Pastificio Duca Tartufi gespecialiseerd in producten op basis van truffels die uw smaakpapillen doen tintelen.

In tijden van lockdowns en coronabeperkingen kan een online delicatessenwinkel als My Ital Food uit Marcinelle heel interessant zijn. U vindt er, gerangschikt naar herkomst (Abruzzo, Basilicata, Liguria, Umbria enz.) vele artisanale producten van topkwaliteit.

assiettes de pates
In deze speciaalzaken vindt u talloze verse pasta’s.

Mediterrane ambiance

De kruidenierswinkel Mercatino Esperanza E Pino is gespecialiseerd in zowel Italiaanse als Spaanse producten. Het restaurant, gelegen in Fontaine-l’Évêque, selecteert de beste producten uit de mediterrane keuken.

Deze winkel heeft ook lekkere delicatessengerechten in de aanbieding en veel lokale wijnen en sterkedrank.

Mediterrane producten liggen er ook in de schappen van de supermarkten Reyhan in Marchienne-au-Pont en Gilly. Kies uit het ruime aanbod producten uit Italië, de Maghreb en Turkije om uw favoriete recepten te bereiden.

Repas espagnol
Hier vindt u de typische kruiden voor paella.

Hier proeft u de Maghreb

De El Halal Slagerij in Charleroi biedt liefhebbers van kruidige, Noord-Afrikaanse smaken een breed scala producten uit de Maghreb. Naast een verscheidenheid aan vleeswaren, vindt u er verschillende typische gerechten uit de regio en ook barbecueschotels.

Er is een breed aanbod aan kruiden en gebak uit de Maghreb en het Midden-Oosten.

Plateau de patisseries
Veel klanten gaan erheen om de gebakjes te proeven.

Chinese kleuren en geuren

Als u een Aziatisch gerecht wilt bereiden, vindt u ongetwijfeld alles in de kruidenierswinkel Bai Chuan in Charleroi.

U ontdekt er een heleboel sauzen, verse producten en bereidingen samen met decoratieve elementen en vaatwerk rechtstreeks uit China.

Haal alle ingrediënten in huis om gestoomde dimsum en andere oosterse lekkernijen op tafel te toveren.

Een omwegje langs Griekenland

Tzatziki, wijnbladeren, feta of tarama, … als deze gerechten u doen watertanden, vindt u alles wat u zoekt in L’Agora in Montignies-sur-Sambre of Bakaliko in Marcinelle.

Deze twee kruidenierswinkels zitten barstensvol kwaliteitsproducten die rechtstreeks uit Griekenland worden ingevoerd.

De winkel biedt bv. kleine lamsspiesjes aan.

Op-en-top Belgisch

Tot slot is er de Comptoir des Belges in Marcinelle, dat veel producten uit de regio verkoopt. De zaakvoerder zoekt het hele grondgebied af naar kwaliteitsproducten: hartige en zoete bereidingen, dranken of verse producten en bereide gerechten.

Ontdek deze zwart-geel-rode producten.

De lichte en knapperige Brusselse wafels worden gegarandeerd een groot succes bij uw gasten …