Zes leuke dingen om met je kinderen te doen in Charleroi Métropole

Zes leuke dingen om met je kinderen te doen in Charleroi Métropole

Stel, je kinderen willen naar buiten en je benen vragen niet liever dan wat actie. Dan hebben wij goed nieuws, want de regio Charleroi Métropole barst van de activiteiten voor gezinnen. Of je nu een avonturier bent, een liefhebber van wetenschap, kunst of natuur, er is voor elk wat wils. We hebben zes activiteiten geselecteerd waarmee je kinderen en tieners tijdens de vakantie of in het weekend een tot meerdere uren kunt bezighouden, of het nu mooi weer is of niet!

TOTEMUS SCHATTENJACHT – MOMIGNIES

Een originele wandeling aan de Franse grens die spoorzoeken met geocaching combineert. Geocaching is een verzamelnaam voor het opsporen van ‘geocaches’ die verstopt zijn in de omgeving en die je kunt opsporen met je gps. Je hebt dus een smartphone en een dataverbinding nodig om aan dit avontuur te kunnen beginnen. Bij deze geocache-schattenjacht los je raadsels op terwijl je het rijke erfgoed van Momignies ontdekt. Het is hier een bewogen geschiedenis geweest, van de middeleeuwen tot de Tweede Wereldoorlog. Nog andere Totemus-wandelingen vind je in Mariembourg, Walcourt en zelfs in het centrum van Charleroi. Maak handig gebruik van de nieuwe technologieën op je smartphone om de omgeving te verkennen.

WANDELINGEN IN HET NOORDEN VAN DE METROPOOL – FRASNES-LEZ-GOSSELIES, OBAIX, MELLET …

Niet alleen het zuiden van de Metropool is groen. Ga naar het noorden, net voorbij Gosselies, en ontdek de duizend-en-een paden die kriskras door de bossen en de velden lopen, en die Frasnes-Lez-Gosselies, Obaix, Buzet, Viesville, Liberchies, Luttre enz. met elkaar verbinden. Urenlange tochten, te voet of met de fiets, midden in de natuur en via dorpen en bezienswaardigheden die getuigen van de rijke geschiedenis van de streek, een kruispunt tussen de provincies. Trek je schoenen aan, neem je picknick mee, en je bent klaar voor een geweldige familie-ervaring!

HET CENTRUM VOOR WETENSCHAPPELIJKE CULTUUR – ULB – COUILLET

Het Centrum voor Wetenschappelijke Cultuur op de hoogtes van Couillet heeft tot doel de wetenschap onder de aandacht van het grote publiek te brengen. Het ontvangt schoolgroepen en individuele bezoekers en organiseert al dan niet begeleide bezoeken aan populairwetenschappelijke tentoonstellingen of praktische workshops, voor een hands-on wetenschapsbeleving. Er zijn regelmatig cursussen en evenementen voor het grote publiek, dus kijk op hun website voor het programma! Ontdek met je gezin alle geheimen van de wetenschap en de natuur, zowel binnen als buiten (in een park van 20 hectare!).

Ontdek met je gezin alle geheimen van de wetenschap en de natuur in het Centrum voor Wetenschappelijke Cultuur van Couillet.

AU PAS DE L’ÂNE – COUVIN

Ontdek de natuur en haar rijkdommen met een ezeltje aan je zij. Op het programma: bosworkshops, natuuractiviteiten, begeleide wandelingen, eten zoeken in de natuur en daarmee koken, natuurgidsen in het bos, workshops pottenbakken, houtdraaien, spelletjes, verhalen over het bos enz. Onder begeleiding van Philippe en Annabelle, echte liefhebbers van de ezel en de streek, kun je door de bossen en wouden zwerven op het tempo van de ‘equus asinus’, die de naam heeft koppig te zijn, maar die een ongelooflijke metgezel blijkt voor een avontuur.

Ook in Walcourt en Philippeville kun je met ezels gaan wandelen.

LE CITY-SAFARI – CHARLEROI

Zoek je een activiteit om met je tieners te doen, probeer dan eens een bezoekje aan Charleroi en doorbreek de clichés. Gewoontjes is deze City-Safari zeker niet. Hij heeft ondertussen wereldwijd ruchtbaarheid gegeven aan de stad en blijft een van de ‘musts’ in de regio. Waarom? Omdat een bezoek aan verlaten industrieterreinen en de ‘meest deprimerende’ plekken van de streek, ook het potentieel van de hoofdstad van het Zwarte Land toont.

Nicolas Buissart, de bedenker en begeleider van deze unieke tocht, voegt als geen ander een flinke dosis humor toe aan deze real life safari, die alle deelnemers zal verwonderen.

Met ‘Charleroi Adventure’ nodigt Nicolas Buissart onverschrokken bezoekers uit op een allesbehalve alledaagse city-safari.

ANOTHER WORLD – CHARLEROI

Als je tieners (deze activiteit is toegankelijk vanaf 12 jaar) liefhebbers zijn van technologie, kun je er zeker van zijn dat ze dit virtuele avontuur geweldig zullen vinden. Het dompelt je onder in heel diverse werelden. Another World brengt virtual reality (of VR) binnen handbereik van iedereen. Je hebt 44 minuten de tijd om een puzzel op te lossen. De omgeving is een wereld die je vooraf hebt gekozen. Je wordt teruggeworpen in verschillende tijdperken, sferen, landschappen, omgevingen en panorama’s, omringd door diverse personages, dieren en voorwerpen. Deze activiteit vereist vaardigheid en denkwerk. Houd je hoofd erbij!

Another World zorgt voor een totale immersie en is een uniek concept in België.

Dit zijn maar een paar voorbeelden om te tonen dat in Charleroi Métropole zowat alles voorhanden is om samen met je kinderen op ontdekking te gaan. Er zijn nog meer verrassingen! Kom het zelf beleven.