Waar kunt u een frisse duik nemen?

Waar kunt u een frisse duik nemen?

Wat is er beter dan een zwembad om af te koelen wanneer het kwik stijgt? Wanneer uw kinderen zeuren om iets te gaan doen?  Of gewoon om te ontspannen en weer in vorm te raken dankzij deze zachte en doeltreffende sport? Zwemmen is een combinatie van fun en fysieke inspanning en heeft bijna alleen maar voordelen. En zwembaden of zwemzones zijn er genoeg! 

Hélios – Charleroi

We beginnen bij het meest bekende! In dit zwembad heeft de helft van de inwoners van Charleroi leren zwemmen. Het is beroemd om zijn ruwe architectuur (die sinds de renovaties ietwat is afgezwakt), maar in tegenstelling tot wat velen geloven, is het geen Olympisch zwembad. Het beschikt namelijk niet over de 10 vereiste zwembanen. Maar u kunt er wel baantjes van 50 meter zwemmen om uw cardio te verbeteren en uw spieren te versterken. Niet te verwaarlozen voordeel: in het pierenbad kunnen de allerkleinsten in alle veiligheid van het water genieten.

Charleroi les Bains – Marcinelle

Het nieuwe centrum Charleroi-les-Bains, dat de inwoners van de streek rond Charleroi al jaren kennen, is grondig gerenoveerd om de bezoekers nog meer in de watten te leggen. In de beboste omgeving vindt u ligweiden rond twee openluchtzwembaden voor groot en klein.

De meren van de Eau d’Heure  (Espace Fun, Falemprise, Aquacentre)

Op een paar kilometer ten zuiden van Charleroi bieden de meren van de Eau d’Heure talloze mogelijkheden voor zwemliefhebbers. Twee van de vijf meren van de site zijn toegankelijk voor zwemmers. Het Aquacentre, met glijbanen en een buitenruimte, maakt het aanbod compleet.

Enfants en train de jouer avec de l eau
In het Aquacentre kunnen de kinderen in alle veiligheid genieten van waterstralen (credit: waw magazine)

(25/05/2022) Het Aquacentre van de meren is momenteel gesloten voor renovatie. Raadpleeg de website om te zien of u er kunt zwemmen.

Fleurus

Als u vooral wilt zwemmen, kunt u naar het gemeentelijk zwembad van Fleurus gaan.  Het is de favoriete plek van sportievelingen die baantjes willen trekken en van gezinnen die op zoek zijn naar ontspanning. Voor de allerkleinsten zijn er het pierenbad en de kleine en grote glijbaan!

La petite Bleue – Gozée

Om uw kleintjes te leren zwemmen of gewoon om in vorm te blijven: koers naar het zwembad La Petite Bleue in Gozée (Thuin), in het zuidwesten van Charleroi, waar u heel wat activiteiten vindt.

Nog in Gozée ligt het zwembad van de Ferme de la Follie waar u terechtkunt voor watergewenning voor baby’s en waar u uw kinderen kunt inschrijven voor zwemlessen.

Er is nog meer…!

Vermelden we nog de zwembaden van ChimayPhilippevilleChappelle-Lez-Herlaimont en Couvin! Er is altijd wel een zwembad in de buurt in Charleroi Métropole…

Binnenkort – Farciennes/Châtelet

Sambr’AquaHet project “Centre Aquatique Intercommunal Sambr’Aqua”, een samenwerking tussen de stad Châtelet en de gemeente Farciennes, heeft tot doel de inwoners van de streek een praktische en moderne infrastructuur aan te bieden. Het zal bestaan uit een klassiek zwembad en een recreatiegedeelte. Volgens het plan dat momenteel is opgesteld, zullen de eerste zwemmers hier in de lente van 2024 kunnen zwemmen.

Of u nu kiest voor een zwembroek, zwemshort, badpak of bikini: u hebt nu alle nodige adresjes om een frisse duik te nemen of te ontspannen. Geniet ervan, het zal u deugd doen!