GreenHouse Studio, als de natuur de muziek voedt

GreenHouse Studio, als de natuur de muziek voedt

GreenHouse is Engels voor ‘serre’ of ‘orangerie’. Dat was wat Jean Vanesse, een gerenommeerd geluidstechnicus en producer, in gedachten had toen hij enkele jaren geleden greenHouse Studio oprichtte; een vredige, groene plek en een oase van rust voor muzikanten, zangers en producers die zin geeft om te creëren. 

Een opnamestudio midden in Beaumont

GreenHouse Studio, gelegen op een steenworp afstand van het centrum van Beaumont, is het resultaat van een transformatie, zowel op persoonlijk als op architecturaal vlak. Na enkele jaren door Europa te hebben getourd met zijn band Spirit Catcher, besloot Jean Vanesse zijn ouderlijke huis te renoveren en er een opnamestudio van te maken die aansluit bij zijn waarden. Het werd een groot succes. Het hele jaar door ontvangt greenHouse Studio nu in verschillende zonovergoten zalen tal van artiesten, die komen voor een opnamesessie, als artists in residence of om een concert voor te bereiden. Eén ding is zeker: greenHouse Studio is niet zomaar een opnamestudio. Tussen de dennenbomen, eiken en fruitbomen is het een tijdloze plek waar artiesten een idyllische omgeving vinden om te creëren, te experimenteren en te werken, ver weg van het lawaai en de stress van de stad. Wat is er beter dan kalmte en sereniteit om in alle rust te creëren? De pandemie heeft ons eraan herinnerd hoe essentieel natuur en groene ruimten zijn voor het verminderen van stress en angst, twee kwalen waar veel kunstenaars, zowel gevestigde als opkomende, aan lijden.

Een compleet en gepersonaliseerd aanbod

De studio werd enkele jaren geleden opgericht en combineert het beste van digitale technologie met klassieke analoge apparatuur, wat een hybride en persoonlijke aanpak mogelijk maakt. Je vindt er onder andere de iconische synthesizers Roland Juno en Jupiter, diverse microfoons, compressors en een prachtige collectie instrumenten van allerlei aard. Die benadering maakt een snelle en adequate opzet mogelijk en garandeert een onbetwistbare geluidskwaliteit! Naast het geluid trekken ook de omgeving en de filosofie van de plaats veel creatievelingen aan. Artiesten kunnen er verblijven, waardoor ze zich beter kunnen aanpassen aan de plaats en haar weldadige sfeer.

De perfecte combo voor opkomende en gevestigde artiesten

Naast de opnamesessies en mixing- en masteringservices biedt greenHouse Studio nog uitgebreide aanvullende diensten aan tegen zeer betaalbare prijzen voor producers, artiesten en muzikanten. Opkomende artiesten kunnen hier hun professionele carrière lanceren en profiteren van een ongeëvenaarde kwaliteit. Sinds zijn oprichting heeft greenHouse Studio al enkele opmerkelijke profielen zien passeren, die nu worden beschouwd als belangrijke spelers in de Belgische muziekindustrie: Jean Vanesse heeft samengewerkt met producer en DJ Le Motel, zangeres Mélanie De Biasio en de artiest Kid Noize, die zich al enkele jaren in Charleroi Métropole gevestigd heeft.

 

 

In deze natuurlijke, menselijke en organische omgeving stelt Jean Vanesse de kunstenaars in staat hun batterijen op te laden en tot rust te komen om volledig beschikbaar te zijn voor de kunst; wie doet beter?