De organisatie van uw ‘business events’

Charleroi Métropole beschikt over verschillende infrastructuren en gebouwen waar allerlei evenementen kunnen worden georganiseerd. En er staan grote vernieuwingen op het programma!

Plaatsen voor congressen, colloquia, conferenties en evenementen

Plaatsen voor congressen, colloquia, conferenties en evenementen

Charleroi Métropole telt talloze infrastructuren die zich openstellen voor evenementen.

Daarbij denken we in de eerste plaats aan Charleroi Expo. Dit gebouw, bestaande uit 5 hallen die samen meer dan 40.000 m² beslaan en een auditorium met 450 plaatsen (La Géode), wordt binnenkort grondig vernieuwd.

CEME (Charleroi Espace Meeting Européen) is een congrescentrum voor vergaderingen, colloquia, bedrijfsevents en privéfeesten. Het biedt moduleerbare, goed verlichte en verluchte ruimten voor een maximaal comfort in een minimalistisch decor.

Spiroudôme (capaciteit van 6300 personen), het Palais des Beaux-Arts (1800 personen), Point Centre (auditorium voor 180 personen in het hart van de Aéropole), het auditorium van Lacs de l’Eau d’Heure en het vrijetijdscentrum in Marcinelle (350 personen) maken het aanbod compleet.

In een heel ander domein, maar ook het vermelden waard, zijn de infrastructuren van Sporting Charleroi en het circuit in Chimay. Dit circuit staat bekend om zijn schilderachtig traject en is een van de laatste wegcircuits in Europa.

Charleroi krijgt binnenkort trouwens een heus congrespaleis om een internationaal, professioneel cliënteel in optimale omstandigheden te kunnen verwelkomen en zo in te spelen op een groeiende vraag. Zo kan de stad ook haar economische verankering versterken dankzij de ontwikkeling van het zakelijk toerisme en de vestiging van nieuwe handelszaken en ondernemingen.

Opmerkelijke erfgoedsites voor uw evenementen

Opmerkelijke erfgoedsites voor uw evenementen

Verschillende opmerkelijke erfgoedsites bieden u een buitengewoon kader voor de organisatie van al uw evenementen in Charleroi Métropole. Enkele voorbeelden zijn Le Bois du Cazier, een oude, opgeknapte steenkoolmijn, Distillerie de Biercée, een oude hoeve die volledig werd heringericht en waar nu internationaal vermaarde jenever en likeur wordt gemaakt, maar ook het kasteel Château de Monceau en de abdij van Aulne.

Een vergader- of opleidingszaal vinden

Een vergader- of opleidingszaal vinden

In het kloppende hart van Charleroi Métropole vindt u ook talloze gebouwen waar u vergaderingen en opleidingen kunt organiseren: Point Centre in Charleroi (tot 200 personen), Hotel Restaurant Charleroi Airport, Manoir du Capitaine in Feluy, Ferme de Haillebaude in Seneffe, Domaine Saint Roch in Couvin, Château Mondron in Jumet en Les Cayats in Monceau (tot 200 personen).

Een restaurant, accommodatie of bezienswaardigheid vinden

Ontdek het aanbod aan restaurants, accommodaties en bezienswaardigheden in Charleroi Métropole.