Kleuter- en basisscholen

Charleroi Métropole heeft een verscheidenheid aan kleuterscholen (kinderen van 2,5 tot 5 jaar) en basisscholen (kinderen van 6 tot 12 jaar). Vraag meer informatie aan uw gemeente of ontdek hier alle scholen van de metropool.

Een school vinden

Een school vinden

Het Belgisch basisonderwijs bestaat uit de volgende drie onderwijsnetten met een gemeenschappelijk lessenkader: het onderwijs georganiseerd door de Federatie Wallonië-Brussel, het officieel, gesubsidieerd onderwijs (waaronder het onderwijs georganiseerd door de gemeenten en provincies – CECP en CPEONS) en het vrij, gesubsidieerde onderwijs.

Alternatieve onderwijsmethoden

Veel scholen in Charleroi Métropole volgen een alternatieve leermethode van het type Freinet, Steiner enz. Enkele voorbeelden zijn École des Éoliennes in Gourdinne, École des Étoiles in Charleroi en de Steiner-school in Châtelineau.

Buitengewone scholen

Charleroi Métropole hecht een bijzondere aandacht aan kinderen met een handicap. U vindt alle buitengewone scholen via deze link. De provincie Henegouwen hanteert in dit domein ook een ondersteuningsbeleid via 76 speciale diensten voor burgers.

Internaten en accommodaties in de buurt van de school

In de metropool zijn verschillende internaten voor leerlingen van het basisonderwijs te vinden. Een paar voorbeelden zijn de internaten van Beaumont, Charleroi, Chimay, Fleurus, Gosselies, Couvin (ook voor leerlingen van het buitengewoon onderwijs), Mariembourg (enkel voor leerlingen van het buitengewoon onderwijs) en Philippeville.U vindt alle nuttige informatie in de gids met internaten van de Franse Gemeenschap.