Food.C

Food.C
Projecten
De overgang naar gezonde, duurzame en toegankelijke voeding voor iedereen in Charleroi Métropole versnellen De overgang naar gezonde, duurzame en toegankelijke voeding voor iedereen in Charleroi Métropole versnellen

Een gedeelde vaststelling...

Binnen de context van de klimaatverandering en een groeiend gezondheidsbewustzijn is de agrovoedingssector zich beginnen te transformeren richting een model…

  • dat gezonder, duurzamer en lokaler is;
  • dat experimenteert met nieuwe businessopties, van de productie tot de distributie aan de eindklant.

In Charleroi Métropole zijn de afgelopen jaren diverse initiatiefnemers opgestaan met innovatieve projecten.

De agrovoedingscluster van Charleroi Métropole kreeg de naam FOOD.C. Hiermee wil men de productie-, verwerkings-, distributie- en consumptieactiviteiten van de agrovoedingsstructuren die voor het grondgebied en zijn 600.000 inwoners relevant zijn, structureren, versterken en uitbreiden.

De CATCH-cel heeft een voorafgaand onderzoek uitgevoerd dat 3 structurele werven voor het grondgebied identificeerde. Daarmee konden alvast voorbereidende werkzaamheden worden aangevat om ze uit te voeren met alle actoren op het terrein.

  • Werf 1 – Toename van de vraag naar gezonde, duurzame en toegankelijke voeding voor iedereen
  • Werf 2 – Toename van het aanbod van gezonde, duurzame en toegankelijke voeding voor iedereen
  • Werf 3 – Uitwerking van activiteiten en diensten ter ondersteuning van de groei van het ecosysteem